Perenflan

Perenflan

Smulweb imageSmulweb

Deze perenflan is een topper in elk seizoen. Een smeuïg deeg met heerlijke peerplakjes. Strooi na het bakken wat suiker over de flan en laat het karameliseren onder de grill.

45 min bereiden

tussendoortje

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Perenflan op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Klopt de boter en de suiker met een mixer romig, voeg dan de bloem toe en meng alles goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe tijdens het mixen, tot er een smeuïg deeg ontstaat.
  2. Vet de springvorm in en strijk het deeg uit over de bodem. Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd de peerparten in de lengte in drieën. Leg de dunne peerplakjes als een zon op het deeg, met het smalle deel in het midden. Druk de peer stevig aan zodat het deeg hier en daar een beetje uitpuilt.
  3. Schuif de springvorm in het midden van de oven en bak de flan in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  4. Verwarm de overgrill voor. Strooi een paar eetlepels fijne kristalsuiker over de taart en laat het suikerlaagje in ongeveer 30 seconden onder de hete grill karameliseren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Fruit Bakken Peren Flan Taart