Boerenkool anders

Boerenkool anders

Smulweb imageSmulweb

Boerenkool op z’n verrassends! Met ui, paprika, champignons, rozijnen, pijnboompitten en… chorizo! Flinke wokpan erbij, gooi er nog wat tomatenpuree bij en bedek tot slot met een aardappelpuree en kaas. Het perfecte gerecht voor als het buiten koud en guur is.

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 g Boerenkool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boerenkool anders op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden C. Ovenschaal invetten.
  2. Maak aardappelpuree van de hierboven beschreven ingrediënten.
  3. Doe een scheutje vloeibare boter in een wok en fruit de gesnipperde ui glazig. Voeg de champignons, rozijnen, pijnboompitten, in kleine stukjes gesneden chorizo, in blokjes gesneden rode paprika en chilipoeder toe en bak een paar minuten flink aan.
  4. Voeg de boerenkool toe en roerbak totdat deze is geslonken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Knijp de knoflook erboven uit en meng alles goed door.
  5. Schep het boerenkoolmengsel in de ingevette ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Strooi hier de geraspte kaas overheen.
  6. Laat de ovenschaal in het midden van de oven in 40 minuten door en door heet worden en gratineren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool