Bijzondere marokkaanse kippastei

Bijzondere marokkaanse kippastei

Smulweb imageSmulweb

Deze bijzondere Marokkaanse kippastei brengt Marokkaanse smaken naar je keuken! Een rijke kippenvulling gekookt in aromatische specerijen, eieren en verse kruiden, en bedekt met krokant filodeeg en gehakte amandelen. Serveer deze hartige en zoete pastei met een beetje poedersuiker.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 25 g takje Koriander

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bijzondere marokkaanse kippastei op tafel.

  1. Smelt 40 gr boter in een grote koekenpan. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet, ui, 2 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 2 tl komijnpoeder, 1/4 tl cayennepeper, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl saffraandraadjes (gekweekt in 2 el warm water) en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout, doe een deksel op de pan en laat alles 30 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is.
  2. Haal de kip uit de saus.
  3. Breng de achtergebleven saus in de pan weer aan de kook en voeg de losgeklopte eieren toe. Kook het mengsel onder voortdurend roeren tot de eieren gaar zijn en het mengsel behoorlijk droog is. Voeg de reepjes kip, gehakte koriander en gehakte peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en roer goed. Haal de pan van het vuur.
  4. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak ze samen met de (30 gr) poedersuiker en resterende kaneel in de keukenmachine of blender tot grove kruimels.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in.
  6. Smelt de resterende boter. Bekleed de springvorm met de velletjes filodeeg en zorg dat er velletjes over de rand hangen (zodat je later de bovenkant kunt dichtmaken). Bestrijk de velletjes met de gesmolten boter. Bewaar het restant van de gesmolten boter voor het besmeren van de bovenkant. Schep het kippenmengsel erop en bestrooi met de amandelkruimels.
  7. Vouw de overhangende filodeegvelletjes over de vulling. Bestrijk de bovenkant met het restant van de gesmolten boter.
  8. Bak de pastei in 45 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden Soep Sauzen Ei Bakken Filodeeg