Bigos molenmeisje

Bigos molenmeisje

Smulweb imageSmulweb

Bigos molenmeisje, een Pools stoofgerecht dat perfect is voor een lange nazomeravond. Het stoven duurt 3,5 uur voor het beste resultaat. Perfect in combinatie met gekookte aardappelen of brood.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Bigos molenmeisje op tafel.

  1. Maak de groenten schoon (de appel schil je later) en zet alles klaar.
  2. Week het eekhoorntjesbrood in een beetje kokend water. Gooi het weekwater niet weg straks!
  3. Leg de gesneden zuurkool onderin een grote pan. Verdeel hierover de helft van de witte kool.
  4. Bak in wat olie het vlees, de spekjes en de salami. Verdeel dit over de kool in de pan.
  5. Bak daarna de ui, knoflook en kastanjechampignons (plus fijngesneden eekhoorntjesbrood). Verdeel dit over het vlees.
  6. Schil de appel, snijd deze in stukjes en verdeel samen met de pruimenstukken erbovenop.
  7. Dek af met de rest van de witte kool en de laurierblaadjes.
  8. Doe in een schaal: de honing, tomatenpuree, Vegeta, rode wijn, het weekwater van de gedroogde paddenstoeltjes en het kokende water. Roer goed door en giet de vloeistof over de Bigos.
  9. Laat 3 ½ uur heel zacht pruttelen, schep tussentijds enkele keren door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje