- 1 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Bigos molenmeisje op tafel.
- Maak de groenten schoon (de appel schil je later) en zet alles klaar.
- Week het eekhoorntjesbrood in een beetje kokend water. Gooi het weekwater niet weg straks!
- Leg de gesneden zuurkool onderin een grote pan. Verdeel hierover de helft van de witte kool.
- Bak in wat olie het vlees, de spekjes en de salami. Verdeel dit over de kool in de pan.
- Bak daarna de ui, knoflook en kastanjechampignons (plus fijngesneden eekhoorntjesbrood). Verdeel dit over het vlees.
- Schil de appel, snijd deze in stukjes en verdeel samen met de pruimenstukken erbovenop.
- Dek af met de rest van de witte kool en de laurierblaadjes.
- Doe in een schaal: de honing, tomatenpuree, Vegeta, rode wijn, het weekwater van de gedroogde paddenstoeltjes en het kokende water. Roer goed door en giet de vloeistof over de Bigos.
- Laat 3 ½ uur heel zacht pruttelen, schep tussentijds enkele keren door elkaar.