Gebakken rijst met appel en kaneel

Gebakken rijst met appel en kaneel

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gebakken rijst met appel en kaneel. Dunne plakjes boter en vanillesuiker geven de rijst de heerlijke smaak. Serveer met een knapperige korst en het wordt smullen!

15 min bereiden

dessert

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gebakken rijst met appel en kaneel op tafel.

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp ze grof.
  2. Maak de appelrasp op smaak met vanillesuiker, suiker en kaneel. Roer de custard of paneermeel erdoor.
  3. Smelt 10 gram boter in een kleine koekenpan. Voeg eerst de helft van de rijst toe, dan een laag appelrasp en vervolgens de rest van de rijst.
  4. Leg dunne plakjes van de rest van de boter op de rijst.
  5. Dek de koekenpan af met een deksel.
  6. Laat de rijst op laag vuur zachtjes lichtbruin worden aan de onderkant.
  7. Na ca. 15 minuten is de rijstkoek klaar. Serveer de rijstkoek met een knapperige korst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst