Romige kippensoep

Romige kippensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze romige kippensoep is gevuld met groenten en pepertjes wat deze soep nu net iets pittiger maakt. Het vat vol met smaak, de kip gekookt in de bouillon voor geruime tijd. Maak af met room en kaas en laat nog eens tien minuten sudderen. Echt een aanrader!

120 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige kippensoep op tafel.

  1. Was de groenten en maak ze schoon. Snijd de prei en wortel in grote stukken en pel de uien en snijd ze in vieren. Maak de pepertjes schoon en snijd ze in ringetjes. Spoel de kip af, dep droog en kruid met peper en zout.
  2. Doe de kip en groenten in een hoge soeppan en vul met water totdat alle ingrediënten onder water staan. Kook een bouillon van de groenten en pepertjes (zonder soepgroenten) met de kip. Maak een bouquet van de kruiden en hang deze in de bouillon. Laat dit gedurende minimaal 3 uur lekker op 95˚C staan. Des te langer des te lekkerder.
  3. Zeef de soep en laat de bouillon afkoelen. Schep dan het vet met een schuimspaan af. Doe stukken kip van de soepkip terug in de bouillon.
  4. Maak een roux van de bloem met de boter en laat deze garen gedurende 3 tot 5 minuten. Voeg dan de room (en melk toe) scheut na scheut en blijf goed roeren. Voeg als het geheel warm is de kaas toe en roer deze tot deze geheel is opgelost in de saus. Voeg hierna langzaam de bouillon toe, op het laatst de ingrediënten in de bouillon.
  5. Maak af met de soepgroenten en laat nog 10 minuten op 95 graden op temperatuur komen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep