Franse rauwkostsalade met garnalen geserveerd in mooi glas

Franse rauwkostsalade met garnalen geserveerd in mooi glas

Smulweb imageSmulweb

Eenvoudige maar smaakvolle Franse rauwkostsalade met garnalen, tomaten, Gruyère en champignons in een glaasje. Maak af met zelfgemaakte vinaigrette van olijfolie, rode wijnazijn en mosterd, en serveer gekoeld.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Franse rauwkostsalade met garnalen geserveerd in mooi glas op tafel.

  1. Doe wat zout en peper, olie en citroen bij de garnalen.
  2. Maak de vinaigrette aan met de genoemde ingrediënten.
  3. Was de slablaadjes. Rol op en snijd op een snijplank in dunne reepjes.
  4. Schil de komkommer. Snijd de komkommer, tomaten en Gruyère in kleine blokjes. Strooi er wat zout en peper overheen. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Besprenkel met wat citroensap.
  5. Leg onderin elke kom (1 persoon) wat reepjes sla. Leg daar wat van de salade-ingrediënten op en voeg als laatste de garnalen en tuinkruiden toe.
  6. Schenk er wat vinaigrette over en dien de salade ongemengd op. U kunt de salade ook in een slakom of diepe schaal serveren. Serveer gekoeld.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Rauwkostsalade