Gesmoorde prei met tomaten en balsamico-azijn

Gesmoorde prei met tomaten en balsamico-azijn

Smulweb imageSmulweb

Een Franse klassieker, de prei met tomaat in balsamicoazijn. Italiaanse touch door het venkelzaad. Het gerecht mag langzaam in de pan smeulen met de deksel erop, zodat de smaken zich verder ontwikkelen. Serveer in de casserole op tafel.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gesmoorde prei met tomaten en balsamico-azijn op tafel.

  1. Leg de preien in een zware, vrij ondiepe casserole, die later ook op tafel kan worden gezet.
  2. Voeg de olijfolie, balsamico-azijn, het venkel- of dillezaad, een snufje zout en royaal zwarte peper toe.
  3. Hak de tomaten grof en schep ze over de prei
  4. meng het niet door elkaar. Strooi er nog wat zout en peper over.
  5. Dek de schaal/pan af en laat de groenten op heel laag vuur ca. 30 minuten zachtjes smoren, of tot de prei heel gaar is.
  6. Neem het deksel van de pan, draai het vuur hoger en laat de vloeistof inkoken tot ze dik en stroperig is.
  7. Serveer in de casserole.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Prei