De ultieme hete kip

De ultieme hete kip

Smulweb imageSmulweb

Ultieme hete kip, zo eenvoudig en tog zo smakelijk. Met de perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en vooral: veel spice!

25 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke De ultieme hete kip op tafel.

  1. Schenk een glas wijn in en neem een slokje.
  2. Pureer de uien samen met de 2 tenen knoflook tot moes in de keukenmachine of wrijf ze fijn in de Oelekan.
  3. Doe het uien en knoflookmengsel in een grote kom/schaal en voeg 1 kop zoete ketjap toe, een scheut honing of een flinke schep kristalsuiker. Voeg daarna de sambal toe en roer goed door. Voeg ook het sap van 1 citroen toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Zout de kip licht en doe de kip bij de marinade. Schep goed om zodat alle kippenstukken bedekt zijn met marinade. Zet de schaal in de koeling voor minimaal 6 uur en schep af en toe om.
  5. Smeer de braadslee in met boter en haal de kip één voor één uit de marinade. Leg de kip in de braadslee naast elkaar zodat de hele bodem bedekt is en giet de overgebleven marinade gelijkmatig over alle kipstukken. Verdelen de overgebleven boter in stukjes over de kip.
  6. Schuif de braadslee in het midden van een NIET verwarmde oven, zet de oven op 200 graden C en zet hem aan. Na 30 minuten de kip omdraaien en dan nog een half uurtje bakken.
  7. Haal de braadslee uit de oven en serveer de kip. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte