London pie

London pie

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke London Pie. Gehakt, wortel, ui en aardappels gecombineerd en gebakken tot perfectie. Gezellige maaltijd die iedereen lekker zal vinden!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke London pie op tafel.

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Pel de knoflook.
  4. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken.
  5. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui met de wortel ca. 5 minuten.
  6. Pers 2 teentjes knoflook er bovenuit.
  7. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul.
  8. Voeg de tomatensaus en 2 dl van de bouillon toe en breng alles aan de kook.
  9. Laat alles met de deksel op de pan 25 minuten sudderen.
  10. Neem de deksel van de pan en kook nog 20 minuten op laag vuur.
  11. Kook intussen de aardappels met de rest van de knoflook gaar.
  12. Giet ze af en laat ze even droog stomen.
  13. Maak een puree van de aardappelen, boter en de rest van de bouillon.
  14. Breng het op smaak met zout en peper.
  15. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal en schep de puree erop.
  16. Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in 30 minuten gratineren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart