Turkse gevulde aubergine met gehakt

Turkse gevulde aubergine met gehakt

Smulweb imageSmulweb

Geurige Turkse gevulde aubergine met gehakt en tomaat. Perfect geschikt als hoofdgerecht bij de avondmaaltijd of als lekker lunchgerecht tussendoor. Serveer de aubergines warm met Turks brood of stokbrood.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Turkse gevulde aubergine met gehakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergines, laat de steelaanzet zitten en snijd steeds een reep van de schil. Bestrijk de aubergines met olie en leg ze op de bakplaat. Laat de aubergines in ca. 50 minuten in de oven gaar worden.
  2. Dompel intussen de tomaten tien tellen in kokend water en trek de velletjes eraf. Verwijder de steelaanzet. Halveer de tomaten. Pel en snipper de uien
  3. de teentjes knoflook in staafjes. Fruit dit in 2 eetlepels olie glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de tomaten toe en smoor ze mee. Laat de saus tien minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de aubergines in en duw ze iets verder open. Schep de saus erin. Pak een ingevette ovenschaal en leg de aubergines met de gevulde kant naar boven erop. Snijd twee tomaten in ronde plakjes.
  5. Bestrooi het gerecht met paprikapoeder en leg de schijfjes tomaten erop. Serveer de aubergines warm met Turks brood of stokbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine