- 1000 ml Tomatensap
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Chinese tomatensoep met kipfilet op tafel.
- Breng 1 liter water met het vlees, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook en laat dit vervolgens 1 tot 2 uur pruttelen (tot vlees gaar is).
- Haal alle ingrediënten uit de bouillon.
- Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook.
- Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje.
- Maak in een ander schaaltje een prutje van suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh.
- Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe.
- Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (voor het binden).
- Voeg de mihoen toe en laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg daarna het vlees toe en geniet van de soep!