Tonijn tartaar met appel en geconfijte ui

Tonijn tartaar met appel en geconfijte ui

Smulweb imageSmulweb

Tonijn tartaar met appel en geconfijte ui. Perfecte balans in smaken met zachte tonijn, frisse appel en karamelachtige ui. Afgemaakt met een Frambozen/Balsamico dressing voor een vleugje zoet en zuur. Serveer als voorgerecht op een entree bord!

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Tonijnmoot in blik

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Tonijn tartaar met appel en geconfijte ui op tafel.

  1. Was de appels en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet! Snijd de appel in kleine stukjes / blokjes (ca. 3-4 millimeter) en besprenkel met citroen om bruin worden te voorkomen.
  2. Snijd de tonijn tot een mooie tartaar (niet te grof en niet te klein) en breng op smaak met zout en peper. Zet weg.
  3. Snijd de uien even klein als de appel en zet ze apart.
  4. Zet alle benodigde ingrediënten klaar.
  5. Neem een steelpan en smelt hierin een klontje boter op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien en Frambozen siroop toe en stoof de uien gedurende ongeveer tien minuten. Giet de uien af in een vergiet boven de andere steelpan.
  6. Doe de gezeefde uien terug in de pan met een klontje boter en de suiker. Carameliseer de uien en zet het vuur uit.
  7. Neem de steelpan met het Frambozen/botermengsel en laat het inkoken op middelhoog vuur met een scheutje Balsamico azijn. Zet daarna weg.
  8. Neem een entree bord en plaats hierop de kookring, of plaats de ring direct op alle vier de borden. Doe een laagje appel in de ring, gevolgd door een laag tonijn tartaar. Druk licht aan en leg hierop een dunne laag gecarameliseerde uien.
  9. Verwijder de ring en herhaal met de overige borden.
  10. Drapeer de Frambozen/Balsamico dressing met een lepel om het Tonijntaartje. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Groente Appel Ui