Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Braziliaanse deegflapjes met tonijn op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Laat de plakjes deeg ontdooien.
- Dompel de tomaten ca. 1 minuut onder in een kom met kokend water. Ontvel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 minuten. Voeg de blokjes paprika toe en bak ze ca. 2 minuten zacht mee.
- Meng er de tomaten, tonijn en koriander door en laat het geheel nog ongeveer 3 minuten zacht sudderen. Breng het tonijnmengsel op smaak met zout en peper.
- Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote dunne lap van ca. 2 mm dik. Gebruik een glas of kopje met een doorsnee van 10 cm om rondjes te maken.
- Schep op elke helft een eetlepel van de tonijnvulling. Klap de deegrondjes over de vulling heen dicht en druk de naden goed aan.
- Bestrijk de bovenkanten met eidooier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de empadinhas in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.