Braziliaanse deegflapjes met tonijn

Braziliaanse deegflapjes met tonijn

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Braziliaanse deegflapjes gevuld met tonijn, tomaten, ui, paprika en koriander. Belegd met ei en goudbruin gebakken in de oven. Serveer met salade en geniet van de smaak van Brazilië.

45 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Braziliaanse deegflapjes met tonijn op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Laat de plakjes deeg ontdooien.
  3. Dompel de tomaten ca. 1 minuut onder in een kom met kokend water. Ontvel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 minuten. Voeg de blokjes paprika toe en bak ze ca. 2 minuten zacht mee.
  5. Meng er de tomaten, tonijn en koriander door en laat het geheel nog ongeveer 3 minuten zacht sudderen. Breng het tonijnmengsel op smaak met zout en peper.
  6. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote dunne lap van ca. 2 mm dik. Gebruik een glas of kopje met een doorsnee van 10 cm om rondjes te maken.
  7. Schep op elke helft een eetlepel van de tonijnvulling. Klap de deegrondjes over de vulling heen dicht en druk de naden goed aan.
  8. Bestrijk de bovenkanten met eidooier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Bak de empadinhas in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk