Zomerstoofpot

Zomerstoofpot

Smulweb imageSmulweb

Contrasteer de zomerse temperatuur met deze heerlijke zomerstoofpot. Sappig vlees, knapperige paprika’s en smaakvolle ontbijtkoek. Serveer met brood om de pot helemaal leeg te lepelen.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Zomerstoofpot op tafel.

  1. Pel de sjalotten en de knoflook. Snipper de sjalotten.
  2. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend aan.
  4. Neem het vlees uit de pan en bak de spekreepjes knapperig en voeg de sjalot toe.
  5. Laat de sjalot afgedekt op een laag vuur ca. 15 minuten stoven en roer het paprikapoeder erdoor (niet laten bakken anders wordt de smaak bitter).
  6. Voeg het vlees toe met 5dl warm water, karwijzaad en de hele teentjes knoflook. Laat het vlees afgedekt in ca. 1 1⁄2 uur zachtjes stoven
  7. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken.
  8. Voeg de tomatenblokjes en de paprika toe en stoof nog ca. 30 minuten.
  9. Voeg een verkruimeld sneetje roggebrood of een plak ontbijtkoek toe voor extra smaak en laat deze meestoven.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Koekjes Ontbijtkoek