italiaanse rozemarijnbrood

italiaanse rozemarijnbrood

Smulweb imageSmulweb

Maak dit Italiaanse rozemarijnbrood met een simpele en snelle bereidingswijze. De geur van vers gebakken brood met rozemarijn en zout maakt dit brood onweerstaanbaar!

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke italiaanse rozemarijnbrood op tafel.

  1. Los de gist op in lauw water en laat dit 10 minuten staan.
  2. Maak op het werkblad een bergje van de bloem, maak er een kuiltje in en giet er de opgeloste gist in.
  3. Kneed het deeg onder toevoeging van wat water minimaal 10 minuten tot er een soepel homogeen deeg ontstaat dat niet plakt. U kunt het ook in de broodbakmachine laten kneden.
  4. Bestrooi met wat bloem en dek het deeg af met en doek en laat het rusten tot de omvang zich verdubbeld heeft.
  5. Kneed het deeg nog even door en rol het op een met bloem bestrooide bakplaat uit tot de dikte van 1 cm.
  6. Verdeel de olie op de bovenkant en strooi er de rozemarijn en het zout overheen.
  7. Bak het brood tot het goudbruin geworden is in een voorverwarmde oven op 230 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden