Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Een zacht stuk kabeljauw met Italiaanse smaken, uit de oven! De kabeljauw heeft een citroen-peterselie marinade, en ligt op een bedje van tomaat, ui, knoflook, pesto en crème fraîche. Serveer met tagliatelle.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Kabeljauw uit de oven op tafel.

  1. Bestrooi kabeljauw met zout, peper en citroensap en laat dit 15 minuten staan. Verwarm de oven voor op 200 (hetelucht).
  2. Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook. Bak de kabeljauw in de olie ca. 2 minuten per kant en haal de vis uit de pan. Bak de ui met de knoflook in de achtergebleven olie. Roer de pesto, crème fraîche en tomaat door het uimengsel, schep dit in een ovenschaal en verdeel de vis erover. Dek de schaal af. Laat de vis in de oven in ca. 18 minuten gaar worden.
  3. Kook intussen de tagliatelle.
eet smakelijk