Servische bonensoep met rundvlees maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Servische bonensoep met rundvlees maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Smulweb imageSmulweb

Deze Servische bonensoep met rundvlees maaltijdsoep is om van te genieten. Aardappel, wortel, selderij en natuurlijk witte bonen en kruiden. Extra smaak door hacheevlees en ruim de tijd om te stoven. Serveer eventueel met soepstengels.

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Servische bonensoep met rundvlees maaltijdsoep ook voor de slowcooker op tafel.

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de wortel en de aardappel schoon en snijd deze in kleine blokjes. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af onder warm water.
  2. Verhit de olie en bak hierin het hacheevlees rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze even mee. Bak de tomatenpuree even mee. Roer de bloem erdoor en bak ook even mee.
  3. Voeg geleidelijk 1 liter lauw water toe en blijf goed roeren. Voeg kruidnagel, laurier, peper en zout toe en blijf roeren tot de soep licht gebonden is.
  4. Leg de deksel op de pan en laat de soep trekken tot het vlees gaar is (plm. 1 1/2 uur?). Roer van tijd tot tijd door.
  5. Voeg na 1 uur de winterpeen, aardappel en selderij toe. Laat dit een half uurtje tot 1 uur meetrekken. Meng als laatste de witte bonen door de soep.
  6. Laat de soep door en door warm worden. Proef en maak op smaak met peper, zout en wat azijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Vlees