Caiprinha

Caiprinha

Smulweb imageSmulweb

Maak de heerlijke Braziliaanse Caiprinha met limoen, bruine suiker, ijs en natuurlijk Cachaça. Pers de limoen en suiker, voeg ijs toe en schenk dan de Cachaça erbij. Salute!

10 min bereiden

tussendoortje

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Caiprinha op tafel.

  1. Snijd de limoen in stukjes en doe die in een laag, breed glas (bijv. whiskyglas).
  2. Doe er 1 of 2 grote theelepels bruine suiker bij (naar persoonlijke smaak).
  3. Pers de limoenstukjes in het glas uit met de houten Caipirinha stamper (in Brazilië bastonete of pilão genoemd) zodat het limoensap met de suiker wordt vermengd.
  4. Voeg het ijs toe en doe er tenslotte de Cachaça bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Cocktails