- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kerrie eieren op tafel.
- Kook de eieren hard en pel ze. Dep de eieren goed droog anders gaan ze spetteren.
- Snipper de ui en de knoflook. Giet olie in de pan en bak de eieren tot ze bruin en verschrompeld zijn. Draai ze regelmatig om. Haal de eieren uit de pan en maak kleine sneetjes in de eieren met een aardappelschilmesje.
- Fruit in het overgebleven vet de ui en de knoflook. Bestrooi met suiker, laat een minuut bakken en strooi dan een flinke snuf kerrie erover. Weer een minuut bakken. Omscheppen en voeg nu een kleine beetje sambal toe en een scheut ketjap. Goed omscheppen en vul aan met 250 ml water.
- Draai het vuur hoog en laat de saus eventjes koken, een minuut of drie.
- Zet het vuur lager en voeg de eieren toe. Vijf minuten prutten en het vuur mag uit.
- Laat de eieren nog minimaal een uur in de saus marineren. De saus kun je altijd aanvullen met water.