Geroosterde winterpeen

Geroosterde winterpeen

Smulweb imageSmulweb

Zoet en hartelijk initiatief: Geroosterde winterpeen met knoflook, hazelnoten en honing. Een lekkere twist aan de klassieke winterpeen! Rooster dit heerlijke bijgerecht in 35 minuten in de oven en schep de wortel regelmatig om. Geschikt voor vegetariërs.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing
  • 30 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Geroosterde winterpeen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C).
  2. Maak 600 g winterwortel schoon en snijd deze in schuine plakken van 1 cm dik. Plet 2 teentjes knoflook. Hak 50 g gepelde hazelnoten grof.
  3. Roer in een ovenschaal de knoflook en hazelnoten met 5 el olijfolie, 1 el honing, 3 takjes verse tijm, zout en peper door elkaar en schep de wortel erdoor.
  4. Rooster in ca. 35 minuten in de oven gaar. Schep de wortel regelmatig om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente