- 5 tl Chilipoeder
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Peruaanse ceviche de corvina op tafel.
- Snijd de vis in stukken van 2 1/2 cm. Leg ze in een glazen schaal.
- Meng zout, peper en Spaanse peper door elkaar. Voeg er chilipeper en ui aan toe. Schep dit mengsel voorzichtig door de visstukken.
- Voeg het sap van citroenen en limoenen toe, en schep weer alles voorzichtig door elkaar, zodat de visstukjes niet stuk gaan. Zorg ervoor dat de marinade de vis bedekt. Voeg anders nog wat citroensap toe.
- Leg een deksel of stuk folie op de schaal en laat de vis 3 tot 4 uur (of de hele nacht) in de koelkast marineren.
- Voor het opdienen, leg de stukjes vis op een bed van slablaadjes. Serveer met warme plakken zoete aardappel en plakken maïskolf.
- Als alternatief kun je gebakken zoete aardappelen met koriander serveren in plaats van de gekookte zoete aardappelen.