Peruaanse ceviche de corvina

Peruaanse ceviche de corvina

Smulweb imageSmulweb

Peruaanse ceviche de corvina: vers en rauw gemarineerde witvis met zout, peper, Spaanse peper, chilipeper, ui en citrus. Serveer op een bedje van sla met zoete aardappel of koriander voor een pittige Peruaanse smaakbeleving. Kook nu je eigen exotische maaltijd!

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 tl Chilipoeder

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Peruaanse ceviche de corvina op tafel.

  1. Snijd de vis in stukken van 2 1/2 cm. Leg ze in een glazen schaal.
  2. Meng zout, peper en Spaanse peper door elkaar. Voeg er chilipeper en ui aan toe. Schep dit mengsel voorzichtig door de visstukken.
  3. Voeg het sap van citroenen en limoenen toe, en schep weer alles voorzichtig door elkaar, zodat de visstukjes niet stuk gaan. Zorg ervoor dat de marinade de vis bedekt. Voeg anders nog wat citroensap toe.
  4. Leg een deksel of stuk folie op de schaal en laat de vis 3 tot 4 uur (of de hele nacht) in de koelkast marineren.
  5. Voor het opdienen, leg de stukjes vis op een bed van slablaadjes. Serveer met warme plakken zoete aardappel en plakken maïskolf.
  6. Als alternatief kun je gebakken zoete aardappelen met koriander serveren in plaats van de gekookte zoete aardappelen.
eet smakelijk