Risolles

Risolles

Smulweb imageSmulweb

Met deze risolles waan je jezelf op de pasar malam. Dunne flensjes gevuld met kruidig gekruid gehakt en groenten, even frituren en klaar!

45 min bereiden

borrel

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Risolles op tafel.

  1. Begin met het maken van het beslag voor de flensjes. Meng alle ingrediënten in een grote kom en roer tot een glad beslag is gevormd. Verhit een pannenkoeken-pan met een scheutje olie op laag vuur.
  2. Schep één lepel beslag in de pan en maak er met de onderkant van de pollepel een dun flensje van. Bak het flensje aan beide kanten tot het gaar is. Herhaal dit tot al het beslag op is en laat de flensjes afkoelen.
  3. Fruit de uien en knoflook in dezelfde pan als de flensjes. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Voeg daarna de wortel en de selderij toe en roerbak het geheel klaar. Voeg tenslotte de erwten en kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Zet het vuur uit en laat de vulling afkoelen.
  4. Maak een meelpapje met bloem en water en gebruik dit als plakmiddel voor de risolles.
  5. Leg op elk flensje een lepel vulling en smeer de randen in met het meelpapje. Vouw de risolles dicht en verhit de olie in een pan.
  6. Haal de risolles eerst door een geklutst ei en wentel ze daarna in paneermeel. Bak ze vervolgens in de oliepan tot ze mooi bruin zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees