Zalmkroketten

Zalmkroketten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke zalmkroketten om te frituren in heet vet. Meng de fijn verdeelde zalm door een goed gebonden saus van onder andere bloem, visbouillon, room en witte wijn. Maak er kroketten van en dubbelpaneer ze voor gegarandeerd krokante kroketten.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zalmkroketten op tafel.

  1. Maak van de boter en de bloem een blanke roux, terwijl u continue roert.
  2. Voeg geleidelijk visbouillon toe en blijf roeren om een goed gebonden saus te verkrijgen. Neem de pan van het vuur.
  3. Voeg een eetlepel room en een eetlepel witte wijn toe, gevolgd door losgeklopte eierdooier en zout, peper en citroensap naar smaak en een beetje gehakte peterselie. Roer alles goed door.
  4. Voeg de fijn verdeelde zalm, vrij van graten en velletjes, toe en meng het geheel goed.
  5. Laat de massa afkoelen en maak er kroketten van.
  6. Frituur de kroketten in heet vet, dubbel gepaneerd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden Fruit Citroen Citroensap