Witlof en hamlappen maar dan anders

Witlof en hamlappen maar dan anders

Smulweb imageSmulweb

Een traditioneel gerecht, maar dan in een nieuw jasje. Bladerdeegbakjes gevuld met witlof en crème fraîche en een bijgerecht met witlof, kaas, mayonaise en kruiden met een beetje vloeibare maggi. Geserveerd met overheerlijke hamlapjes in een ketchup saus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el vloeibare maggi

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Witlof en hamlappen maar dan anders op tafel.

  1. Verhit 1 el olie in een braadpan. Voeg braadboter toe. Zout lichtjes de hamplapjes en bestrooi met peper en bak in het vet. Bak het vlees even door. Verdeel een paar eetlepels ketchup over de hamlapjes en bak op zacht vuur. Draai het vlees af en toe om.
  2. Verwarm de oven op 200°C. Snijd 2 witlofstronkjes overlangs doormidden en verwijder de bittere kern. Kook (of stoom) de witlof gaar en laat uitlekken. Bak de uitgelekte witlof in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Snijd uit 2 plakjes bladerdeeg randen en leg deze op het andere plakje bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak de bakjes 10 minuten voor in de oven. Leg de aangebakken witlof in de bladerdeegbakjes en giet er een mengsel van crème fraîche, ei en een snufje nootmuskaat over. Strooi een eetlepel geraspte kaas over het witlofgebakje en bak in de oven tot de randen van het bladerdeeg mooi bruin zijn.
  3. Snijd de overgebleven witlofstronkjes klein en meng met de resterende kaas, mayonaise en kruiden met een beetje vloeibare maggi.
  4. Ter versiering kun je de uitgesneden bladerdeeg bestrooien met kaas, afdekken met het tweede plakje dat overbleef, oprollen, doorsnijden en platter maken. Bak dit in de oven mee met de witlofgebakjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Witlof