- 3 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Tagliatelle met geroosterde paprika tuinbonen en basilicumo op tafel.
- Maal met een staafmixer basilicum met knoflook en 5 el olie fijn. Voeg peper en zout toe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet basilicumolie en pijnboompitten even apart.
- Kook de tuinbonen in een pan met water en wat zout in ca. 5 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Verwijder de grijze vliesjes door de boontjes er voorzichtig uit te knijpen (=dubbeldoppen).
- Kook de tagliatelle beetgaar. Verhit intussen in een ruime koekenpan 1 el olie en bak de tomaten 2 minuten. Voeg de paprika en tuinbonen toe en bak ze 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de tagliatelle af en meng de pasta met het tomatenmengsel en basilicumolie.