Shrikhand met saffraan gepocheerde abrikozen en kardemom

Shrikhand met saffraan gepocheerde abrikozen en kardemom

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke shrikhand met saffraan gepocheerde abrikozen en kardemom! Maak zelf eenvoudig een hangop en roer deze los met suiker, saffraanmelk en rozenwater. Serveer met abrikozen in sinaasappelsap en kardemom en garneer met pistachenoten.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 tl Rozenwater
  • 2 Kardemompeultjes
  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Shrikhand met saffraan gepocheerde abrikozen en kardemom op tafel.

  1. Maak een hangop van de yoghurt.
  2. Verwarm 2 el melk met de saffraan in de magnetron en laat in de koelkast staan tot de hangop klaar is.
  3. Roer de hangop los met de suiker, de saffraanmelk en het rozenwater en bewaar in de koelkast.
  4. Doe het sinaasappelsap met wat suiker en de kardemom in een pannetje met de abrikozen en laat 5 minuten pruttelen. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Breng op smaak met suiker.
  5. Verdeel de shrikhand over 4 schaaltjes, schep de abrikozen en sinaasappelsap erover en garneer met de pistachenoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Abrikozen