Bereidingswijze
Zet in 19 stappen deze heerlijke Bietjes met ansjovis op tafel.
- Houd rekening met 30 minuten intrekken om de smaken aan elkaar te laten wennen.
- De bietjes: -Snijd de kopjes van de bietjes en ontvel ze. -Snijd ze in regelmatige blokjes.
- De dressing: -Klop de Balsamico di Modena lodderig op de bodem van een schaal. -Klop druppelgewijs de olijfolie erdoor tot lodderig en dof glanzend. -Strooi een snufje peper of citroengras erop.
- De peterselie: -Houd een paar toefjes apart voor de garnering. -Was de peterselie en droog in de slacentrifuge. -Haal de blaadjes van de takjes en doe de blaadjes in een klein schaaltje. Knip met een schaar fijn.
- Zet een schaal klaar.
- Doe de bietenblokjes in de schaal.
- Voeg de kappertjes toe, dan de ansjovisjes erover, vervolgens de peterselie en dan de dressing erover. Voorzichtig doorroeren.
- Verwijder spettertjes dressing van de schaal met een stukje keukenpapier.
- Garneer met de toefjes peterselie.
- Laat 30 minuten intrekken om de smaken aan elkaar te laten wennen.