Bietjes met ansjovis

Bietjes met ansjovis

Smulweb imageSmulweb

Een verfrissende bietjes met ansjovis salad! Het bestaat uit bietjes, kappertjes, ansjovis, peterselie en een dressing van balsamico en olijfolie. Eet smakelijk!

10 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 19 stappen deze heerlijke Bietjes met ansjovis op tafel.

  1. Houd rekening met 30 minuten intrekken om de smaken aan elkaar te laten wennen.
  2. De bietjes: -Snijd de kopjes van de bietjes en ontvel ze. -Snijd ze in regelmatige blokjes.
  3. De dressing: -Klop de Balsamico di Modena lodderig op de bodem van een schaal. -Klop druppelgewijs de olijfolie erdoor tot lodderig en dof glanzend. -Strooi een snufje peper of citroengras erop.
  4. De peterselie: -Houd een paar toefjes apart voor de garnering. -Was de peterselie en droog in de slacentrifuge. -Haal de blaadjes van de takjes en doe de blaadjes in een klein schaaltje. Knip met een schaar fijn.
  5. Zet een schaal klaar.
  6. Doe de bietenblokjes in de schaal.
  7. Voeg de kappertjes toe, dan de ansjovisjes erover, vervolgens de peterselie en dan de dressing erover. Voorzichtig doorroeren.
  8. Verwijder spettertjes dressing van de schaal met een stukje keukenpapier.
  9. Garneer met de toefjes peterselie.
  10. Laat 30 minuten intrekken om de smaken aan elkaar te laten wennen.
eet smakelijk