Zuurkoolquiche met knakworst en bacon

Zuurkoolquiche met knakworst en bacon

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke zuurkoolquiche met knakworst en bacon. Het eimengsel van kookroom, losgeklopte eieren en kaas en de mosterd op de deegbodem maken deze quiche tot een smakelijk gerecht. Een ideale keuze voor een zondagse brunch of een doordeweekse avondmaaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zuurkoolquiche met knakworst en bacon op tafel.

  1. Laat de oven voorverwarmen op 220 graden. Laat de deegplakjes voor hartige taart ontdooien.
  2. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Giet de knakworsten af en snijd ze in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Giet de ananasstukjes af. Snipper de ui.
  3. Klop de eieren los en meng ze met de kookroom en de kaas.
  4. Fruit de ui ongeveer 4 minuten zachtjes in een pan. Voeg daar de zuurkool, ananasstukjes en paprikapoeder aan toe en bak nog even 4 minuten mee.
  5. Vet de taartvorm in en bekleed hem met de plakjes deeg. Smeer de mosterd over de deegbodem.
  6. Meng het zuurkool/ui/ananas mengsel met de baconreepjes en de knakworststukjes en doe het in de taartvorm.
  7. Giet het eimengsel gelijkmatig over de zuurkool.
  8. Leg nog wat overgebleven reepjes deeg over de taart. Strooi er een mengsel van paneermeel, peper en zout overheen.
  9. Bak de quiche in een oven op 220 graden in ongeveer 35-40 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees