Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Zuurkoolquiche met knakworst en bacon op tafel.
- Laat de oven voorverwarmen op 220 graden. Laat de deegplakjes voor hartige taart ontdooien.
- Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Giet de knakworsten af en snijd ze in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Giet de ananasstukjes af. Snipper de ui.
- Klop de eieren los en meng ze met de kookroom en de kaas.
- Fruit de ui ongeveer 4 minuten zachtjes in een pan. Voeg daar de zuurkool, ananasstukjes en paprikapoeder aan toe en bak nog even 4 minuten mee.
- Vet de taartvorm in en bekleed hem met de plakjes deeg. Smeer de mosterd over de deegbodem.
- Meng het zuurkool/ui/ananas mengsel met de baconreepjes en de knakworststukjes en doe het in de taartvorm.
- Giet het eimengsel gelijkmatig over de zuurkool.
- Leg nog wat overgebleven reepjes deeg over de taart. Strooi er een mengsel van paneermeel, peper en zout overheen.
- Bak de quiche in een oven op 220 graden in ongeveer 35-40 minuten gaar.