Oostendse vispannetjes

Oostendse vispannetjes

Smulweb imageSmulweb

Oostendse vispannetjes gevuld met halfgare visblokjes, ingekookte fumet, champignons, witte wijn, verse room en garnalen. Laat gratineren in een voorverwarmde oven en bestrooi met geraspte kaas en peterselie.

15 min bereiden

voorgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Tongfilet
  • 200 g Gedroogde garnalen
  • 150 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Oostendse vispannetjes op tafel.

  1. Pocheren de visblokjes in de visfumet tot ze halfgaar zijn. Haal de vis uit het kookvocht.
  2. Smelt de boter en roer de bloem erdoor tot het een blonde roux wordt. Giet de ingekookte fumet over de warme roux en meng goed.
  3. Stoof de champignons in een beetje boter en voeg het kookvocht toe aan de saus. Voeg vervolgens de witte wijn en de room toe. Laat opnieuw tot de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de saus van het vuur en roer de gemalen kaas en de garnalen erdoor.
  5. Schik de visblokjes in een vuurvast schoteltje en giet de saus eroverheen. Strooi er wat gemalen kaas over en laat gratineren in een voorverwarmde oven op 200 graden. Werk af met wat gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden