Aspergesoep

Aspergesoep

Smulweb imageSmulweb

Romige aspergesoep met de perfect gegaarde aspergepunten staat zo op tafel. Aangefruitte ui, kippenbouillon en een vleugje tijm, maken deze soep tot een overheerlijk gerecht.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aspergesoep op tafel.

  1. Snij de ui. Haal van 12 asperges de punten eraf en snij de punten doormidden. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
  2. Verhit de boter in een pan en fruit de ui op een laag vuur aan totdat ze zacht zijn. Voeg de gesneden asperges (niet de doormidden gesneden punten) toe en kook ze voor 5 minuten mee. Voeg de kippenbouillon en de tijm toe en laat alles voor ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen op een laag vuur met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook de doormidden gesneden aspergepunten in een pan met water en zout in ongeveer 3 tot 4 minuten gaar en giet ze af, terwijl de aspergesoep aan het koken is.
  4. Pureer de aspergesoep met een staafmixer of een blender. Voeg de room erbij en eventueel de Vermouth. Breng op smaak met zout en peper en de citroensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Asperge