Couscoussalade

Couscoussalade

Smulweb imageSmulweb

Een frisse couscous salade met verschillende smaken en een mooie bite. Gemaakt met gebakken wortels, courgette en walnoten. Voeg er citroensap, feta en rozijnen aan toe en maak het af met gehakte munt.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Couscoussalade op tafel.

  1. Snijd bospeen in plakjes, courgette in blokjes, hak de munt, hak de walnoten, feta in blokjes, pers citroenen tot citroensap en pers knoflook. Wel rozijnen 5 minuten in heet water.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook. Voeg daarna de wortels toe en bak 3 minuten. Voeg dan de courgette toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Laat nog 3 minuten op laag vuur garen.
  3. Maak ondertussen de couscous klaar en voeg er 1 eetlepel olijfolie aan toe. Meng de feta door de lauwwarme couscous zodat het kan smelten. Voeg vervolgens ook de rozijnen, walnoten, citroensap, groentemengsel en gehakte munt toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Couscoussalade