Cake (appelcake)een topcake stap voor stap

Cake (appelcake)een topcake stap voor stap

Smulweb imageSmulweb

Voor deze topcake hoef je enkel een pakje boter, meel en eieren te gebruiken. Daarnaast voeg je wat appels en limoen toe. Mix alles en bak de cake in 80-90 minuten op 180°C. Laat hem even afkoelen en smullen maar!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Cake (appelcake)een topcake stap voor stap op tafel.

  1. Als je geen weegschaal hebt, neem dan het pakje boter als maatgever. Neem net zoveel meel als het gewicht van het pakje boter. Voeg vijf eieren toe en meng alles door elkaar.
  2. Voor een appelcake voeg je ook appel en limoen toe. Was de limoen goed en rasp ongeveer de helft van de schil in het deeg. Voeg ook het sap van twee limoenen toe en meng alles door elkaar. Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis.
  3. Beboter het bakblik en bestrooi het met bloem. Voeg een laagje deeg toe aan de bodem, prik er de helft van de appels in. Voeg weer een laagje deeg toe, en dan de rest van de appels en tot slot het toplaagje deeg. Strijk het geheel glad af.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de cake gedurende 80-90 minuten. Prik er met een satéprikker in om te controleren of de cake gaar is. Als er geen deeg aan blijft kleven is de cake droog en gaar.
  5. Haal de cake uit de oven en leg deze, in het blik, omgekeerd op een keukenrooster. Laat hem 10-15 minuten zo liggen. Verwijder dan voorzichtig het bakblik en laat de cake afkoelen op een rooster. Na 1-2 uur is de cake klaar om te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake