Varkensrollade met bruin bier en gedroogde pruimena

Varkensrollade met bruin bier en gedroogde pruimena

Smulweb imageSmulweb

Verrassend voor een flexitarier of langzame sporter: varkensrollade! Botermals, met bruin bier, kruiden, gedroogde pruimen, abrikozen en dadels. Gegarandeerd smullen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Varkensrollade
  • 1 el Vloeibare margarine
  • 100 g verse vij

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkensrollade met bruin bier en gedroogde pruimena op tafel.

  1. Bestrooi de rollade met peper en zout.
  2. Doe een flinke scheut vloeibare boter in een braadpan. Braad de rollade laagzaam rondom bruin.
  3. Doe de wortelen en sjalotten in de kom en voeg de kruiden toe. Roer het geheel goed door elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 160 graden en giet het bier in de maatbeker.
  5. Leg de rollade samen met het wortel-ui mengsel in de braadslede en laat het geheel 1 uur braden. Bedruip regelmatig de rollade met het bier.
  6. Voeg na 30 minuten de pruimen, abrikozen en dadels toe. Laat de rollade nog 30 minuten in de oven braden.
  7. Controleer of de rollade van binnen rosé is. Haal de touwtjes eraf en leg de rollade op een voorverwarmde schaal.
  8. Roer de 100 gram boter met een garde door de saus. Snijd het vlees in plakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees