Kaasfondue met cheddar en whiskey

Kaasfondue met cheddar en whiskey

Smulweb imageSmulweb

Deze kaasfondue met cheddar en whiskey is perfect voor een gezellige avond. Smelt de boter, voeg de cheddar en speciale whiskey toe en laat inkoken tot de juiste consistentie is bereikt. Serveer met een stukje stokbrood om in de saus te dippen.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Geraspte cheddar
  • 125 ml Whisky

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kaasfondue met cheddar en whiskey op tafel.

  1. Smelt de boter in een grote pan.
  2. Fruit de gesnipperde ui in de boter.
  3. Voeg de melk toe en verwarm deze tot tegen het kookpunt aan.
  4. Voeg al roerende de cheddar toe totdat deze helemaal gesmolten is.
  5. Vermeng de whisky en maizena in een schaaltje en roer met een garde tot een glad geheel ontstaat.
  6. Voeg het whiskymengsel langzaam toe aan het kaasmengsel terwijl u constant in de pan blijft roeren.
  7. Laat het geheel inkoken tot het de juiste consistentie heeft bereikt.
  8. Schenk het geheel over in een fonduepan of warmtebestendige schaal.
  9. Serveer met blokjes stokbrood om in de saus te dippen (uienstokbrood is een lekker alternatief).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas