Lentesalade met geroosterde kip kiwi

Lentesalade met geroosterde kip kiwi

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke lentesalade met geroosterde kip en kiwi. De kip wordt geroosterd in de oven met citroenrasp, knoflook en olie. Samen met de kiwi, tomaatjes en sla is dit een kleurrijke salade. Maak de salade af met een honing-kruidendressing. Lekker als lunch of als licht diner.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Lentesalade met geroosterde kip kiwi op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen 2 citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.
  2. Schep de kipreepjes in een lage ovenschaal om met 3 eetlepels olie, het sap van de twee citroenen, de citroenrasp, knoflook en peper en zout naar smaak. Spreid de kipreepjes in één laag uit over de bodem van de ovenschaal.
  3. Rooster de kipreepjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de kipreepjes afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.
  4. Verdeel de sla, de geroosterde kipreepjes, de kiwi en de tomaatjes over een mooie grote schaal.
  5. Pers de laatste citroen uit. Klop 2-3 eetlepels citroensap, de resterende olie, de honing, mosterd en tuinkruiden tot een gladde dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  6. Sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen zodat de blaadjes knapperig blijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Kiwi