Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Lentesalade met geroosterde kip kiwi op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen 2 citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.
- Schep de kipreepjes in een lage ovenschaal om met 3 eetlepels olie, het sap van de twee citroenen, de citroenrasp, knoflook en peper en zout naar smaak. Spreid de kipreepjes in één laag uit over de bodem van de ovenschaal.
- Rooster de kipreepjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de kipreepjes afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.
- Verdeel de sla, de geroosterde kipreepjes, de kiwi en de tomaatjes over een mooie grote schaal.
- Pers de laatste citroen uit. Klop 2-3 eetlepels citroensap, de resterende olie, de honing, mosterd en tuinkruiden tot een gladde dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen zodat de blaadjes knapperig blijven.