gebakken sla met gegrilde zalm

gebakken sla met gegrilde zalm

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend en lekker gerecht: gebakken sla. Fruit uien, knoflook, voeg sla toe, olijven en tomaten. Breng op smaak en leg vervolgens de zalm op een bakplaat, besprenkel het met citroensap en olijfolie. Bestrooi met zout en peper en grill de zalm onder de gril in ongeveer 14 minuten gaar.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke gebakken sla met gegrilde zalm op tafel.

  1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Was en droog de sla en scheur de slabladeren in stukken.
  2. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de sla toe en bak circa 5 minuten.
  3. Halveer de olijven en snijd de tomaten in reepjes. Voeg de olijven en de tomaten toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de zalm op een bakplaat, besprenkel de zalm met citroensap en olijfolie en bestrooi hem met zout en peper.
  5. Gril de zalm op de bakplaat onder de gril in ongeveer 14 minuten gaar.
eet smakelijk