Hutspot met gevulde aardappels

Hutspot met gevulde aardappels

Smulweb imageSmulweb

Hutspot van zoete aardappel, knolselderij, winterpeen en uien, met daarnaast gevulde aardappels met gehakt, tijm, ui en currygewürzsaus. Laat de römertopf het werk doen en plaats het geheel in de oven. Een smakelijke maaltijd om van te genieten!

60 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl curry gewurz saus
  • 500 g Hutspotgroente

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hutspot met gevulde aardappels op tafel.

  1. Leg de römertopf 15 minuten in koud water.
  2. Schil de aardappels en hol ze uit tot 1 cm van de wand. Snijd de helft van het uitholsel heel fijn en snipper de ui.
  3. Meng in een kom het gehakt, de ui, de geraspte aardappel, tijm, zout, peper en 1 eetlepel currygewürzsaus.
  4. Vul de aardappels hoog op met dit mengsel en zet ze apart.
  5. Meng in een maatbeker 1 dl water met bouillonpoeder en 1 eetlepel currygewürzsaus.
  6. Verdeel de hutspotgroenten over de bodem van de römertopf en giet het bouillonmengsel eroverheen.
  7. Zet de gevulde aardappels erop en doe de deksel op de römertopf.
  8. Plaats de römertopf in het midden van de oven en zet de oven aan op 225 graden. Laat de gevulde aardappels ongeveer 1 uur gaar worden (gerekend vanaf de tijd dat de oven op temperatuur is).
  9. Haal de deksel eraf en laat de aardappels in ongeveer 10 minuten een goudbruin korstje krijgen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hutspot