- 2 tl curry gewurz saus
- 500 g Hutspotgroente
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Hutspot met gevulde aardappels op tafel.
- Leg de römertopf 15 minuten in koud water.
- Schil de aardappels en hol ze uit tot 1 cm van de wand. Snijd de helft van het uitholsel heel fijn en snipper de ui.
- Meng in een kom het gehakt, de ui, de geraspte aardappel, tijm, zout, peper en 1 eetlepel currygewürzsaus.
- Vul de aardappels hoog op met dit mengsel en zet ze apart.
- Meng in een maatbeker 1 dl water met bouillonpoeder en 1 eetlepel currygewürzsaus.
- Verdeel de hutspotgroenten over de bodem van de römertopf en giet het bouillonmengsel eroverheen.
- Zet de gevulde aardappels erop en doe de deksel op de römertopf.
- Plaats de römertopf in het midden van de oven en zet de oven aan op 225 graden. Laat de gevulde aardappels ongeveer 1 uur gaar worden (gerekend vanaf de tijd dat de oven op temperatuur is).
- Haal de deksel eraf en laat de aardappels in ongeveer 10 minuten een goudbruin korstje krijgen.