- 1 Pastinaak
- 500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bourgondische stoofschotel met pastinaak op tafel.
- Zet de oven aan op 180 graden. Bak spekblokjes totdat ze een beetje aangebraden en rondom bruin zijn. Voeg rundvlees, gesneden ui en geperste knoflook toe en bak mee totdat ook het rundvlees bruin is.
- Voeg pastinaak, prei, laurierblaadjes, mosterd en water toe. Breng aan de kook en laat het geheel even koken.
- Roer bloem met een beetje water tot een dun papje zonder klontjes en voeg dit toe aan het vlees-groentemengsel. Blijf roeren totdat het weer kookt.
- Giet het mengsel in een ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie. Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-40 minuten (proef of het vlees zacht genoeg is).
- Roer appelblokjes en een scheutje room door het mengsel en zet nog 10 minuten terug in de oven.
- Klaar! Eet smakelijk.