Bourgondische stoofschotel met pastinaak

Bourgondische stoofschotel met pastinaak

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Bourgondische stoofschotel met pastinaak, prei, mosterd en rundvlees uit de oven. De kruidige en rijke smaak zal iedereen doen watertanden! Voeg een beetje room en appelblokjes toe en je hebt een complete maaltijd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 Pastinaak
  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bourgondische stoofschotel met pastinaak op tafel.

  1. Zet de oven aan op 180 graden. Bak spekblokjes totdat ze een beetje aangebraden en rondom bruin zijn. Voeg rundvlees, gesneden ui en geperste knoflook toe en bak mee totdat ook het rundvlees bruin is.
  2. Voeg pastinaak, prei, laurierblaadjes, mosterd en water toe. Breng aan de kook en laat het geheel even koken.
  3. Roer bloem met een beetje water tot een dun papje zonder klontjes en voeg dit toe aan het vlees-groentemengsel. Blijf roeren totdat het weer kookt.
  4. Giet het mengsel in een ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie. Zet de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-40 minuten (proef of het vlees zacht genoeg is).
  5. Roer appelblokjes en een scheutje room door het mengsel en zet nog 10 minuten terug in de oven.
  6. Klaar! Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Pastinaak