- 4 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Riojaanse karbonade op tafel.
- Zorg dat je alle ingrediënten en materialen voor het pakken hebt. Verhit een kopje olijfolie in een pan en smoor de gewassen, ontpitte en in vieren gesneden paprika's langzaam gaar. Haal de pan van het vuur en houd warm.
- Verhit in een andere pan olijfolie en fruit de gepelde en met zout fijngewreven teentjes knoflook glazig. Ontvel de tomaten, snijd kruislings in en zet in de knoflookolie. Giet rode wijn erbij, kruid met peper, zout en eventueel wat suiker en laat op middelhoog vuur 8-10 minuten zachtjes koken.
- Schep vervolgens de paprika's voorzichtig door de tomaten. Bestrooi de karbonaden met zout en peper en braad in de olijfolie. Schep de paprika-tomatensaus over het vlees en serveer. Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.