Pittige aardappelpuree met courgettepaprika mengsel

Pittige aardappelpuree met courgettepaprika mengsel

Smulweb imageSmulweb

Een puree van aardappel met een pittige twist! Een courgette paprika mengsel met een beetje pit van rode peper en zoete pepers. Een heerlijke combinatie om iedereen aan tafel te verrassen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige aardappelpuree met courgettepaprika mengsel op tafel.

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  3. Snijd de paprika en courgette in smalle repen. Hak de teen knoflook fijn en verdeel dit in 2 porties. Snijd het ui in ringen. Snijd de rode peper in halve ringen. Snijd de zoete pepers in kleine stukjes. Maak het zout en de peper fijn in een vijzel.
  4. Meng de paprika, courgette en de helft van de knoflook samen in een kom en voeg hier de helft van het zout en peper aan toe. Voeg ook de ketjap, gemberolie en olijfolie toe aan het paprika/courgette mengsel en meng het geheel goed door elkaar.
  5. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze heet worden. Bak hierin het paprika/courgette mengsel in enkele minuten aan.
  6. Meng de zoete pepers, ui, overgebleven knoflook, overgebleven peper en zout en de rode peper door elkaar.
  7. Pureer de aardappels en maak het met behulp van de melk wat smeuiger. Voeg hier nu het pittige mengsel aan toe en meng alles goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelpuree