Aardappel spekkoek

Aardappel spekkoek

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke aardappel spekkoek met crème fraîche, kerrie en spek. Beleg de bodem van de ovenschaal met de spek plakjes en leg daarop dakpansgewijs de aardappelschijfjes. Giet het mengsel van ei, crème fraîche en kruiden eroverheen en bak het gerecht goudbruin en gaar in de oven.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappel spekkoek op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een lage ovenschaal met plakjes spek.
  3. Leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op. Vorm eventueel nog 2 laagjes.
  4. Klop het ei los met de crème fraîche, kerrie en peper en zout.
  5. Giet dit mengsel over de aardappellaag.
  6. Bak het gerecht in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Spekkoek