Tapenade van olijven en tomaten

Tapenade van olijven en tomaten

Smulweb imageSmulweb

Deze mediteraanse tapenade van olijven en tomaten is een absolute aanrader! Makkelijk te maken en heerlijk op toastjes als borrelhapje, of bij de maaltijd met brood en salade.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tapenade van olijven en tomaten op tafel.

  1. Laat de olijven, kappertjes en de gedroogde tomaten goed uitlekken.
  2. Bewaar de olie van de gedroogde tomaten.
  3. Maak de knoflook schoon en halveer deze. Natuurlijk kan er meer knoflook gebruikt worden, dit is geheel naar eigen keuze.
  4. Laat de keukenmachine draaien en doe dan alle ingrediënten, uitgezonderd de olie, in de kom. Pureer alles.
  5. Voeg in een dun straaltje zoveel olie toe dat er een smeuïge pasta ontstaat. De hoeveelheid olie is afhankelijk van hoeveel olie de gedroogde tomaten hebben opgenomen.
  6. Proef of er peper en zout bij moet.
  7. De combinatie olijven-tomaten geeft een betere smaak dan alleen tomaten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente