Udang godok (garnalen gerecht)

Udang godok (garnalen gerecht)

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk Oosters garnalengerecht: Udang godok. Met verse groenten zoals paprika, champignons, taugé en bleekselderij. De garnalen worden kort gebakken met zout, peper en nootmuskaat. Daarna in bouillon gesudderd en op het einde wordt de taugé toegevoegd. Serveer met reepjes ei, sambal en witte rijst!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Udang godok (garnalen gerecht) op tafel.

  1. Begin als eerste met alles wassen en voorsnijden.
  2. Maak de taugé schoon en was en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de ui en het teentje knoflook fijn.
  4. Snijd de paprika in reepjes of blokjes.
  5. Borstel de champignons en snijd in plakjes.
  6. Smoor in de boter de knoflook en ui.
  7. Voeg de bleekselderij en paprika toe zodra de bleekselderij iets zacht is.
  8. Voeg de champignons toe en smoor alles 2 minuten.
  9. Voeg de garnalen met zout, peper en nootmuskaat toe en bak dit kort mee.
  10. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 5 minuten sudderen op een laag vuur.
  11. Voeg na 10 minuten de taugé toe en roer goed om op iets hoger vuur.
  12. Serveer met reepjes ei, sambal en witte rijst!
eet smakelijk