Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas

Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas

Smulweb imageSmulweb

Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas, geserveerd met gemarineerde rode ui en druiven. Een verrassende combinatie en een kleurrijk gerecht! Maak het af met een snufje verse dragon.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Roergebakken rodekool met linzen en blauwe kaas op tafel.

  1. Meng in een kom de ui met de azijn en laat minimaal 10 minuten staan.
  2. Verwijder intussen bij de rodekool de harde kern en snijd de kool in zo dun mogelijke repen. Doe deze in een vergiet en giet er kokend water over, laat uitlekken.
  3. Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook 30 seconden. Voeg de repen kool toe en roerbak ze 2-3 minuten mee (de kool moet knapperig blijven).
  4. Schep er de linzen, gemarineerde rode ui met azijn en druiven door en roerbak alles nog 2 minuten.
  5. Haal de pan van het vuur en meng er de kaas en dragon door.
  6. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een beetje olijfolie en azijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas