Italiaanse hazelnoot-bonbons

Italiaanse hazelnoot-bonbons

Smulweb imageSmulweb

Deze Italiaanse hazelnoot-bonbons zijn een feestje; koekjes, chocolade, hazelnoten, amaretti en hagelslag in een hap! Rol ze uit tot een dunne salami, snij ze in plakjes, besmeer met hazelnootpasta en doop ze in fijngehakte amaretti, hagelslag en hazelnoten.

15 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Amaretti
  • 1 el Hazelnootpasta
  • 1 el Hagelslag Puur, De Ruijter

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse hazelnoot-bonbons op tafel.

  1. Rooster de hazelnoten en hak ze grof.
  2. Breek de koekjes in kleine stukjes. Smelt de chocolade au bain Marie en smelt de boter er op het laatst door.
  3. Klop suiker en eidooiers samen schuimig. Meng de chocolade, hazelnoten, koekjes en eigeel.
  4. Rol tussen 2 lagen plakfolie tot een dunne salami van circa 2-3 cm doorsnee. Leg het in de koelkast voor een paar uur.
  5. Snijd de rol tot bonbons en laat ze eventueel even op temperatuur komen als de rol zich niet goed laat snijden.
  6. Besmeer de bovenkant met hazelnootpasta. Doop een deel in fijngehakte amaretti, een deel in hagelslag en een deel in gehakte hazelnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes