Griekse vleesschotel

Griekse vleesschotel

Smulweb imageSmulweb

Probeer deze Griekse vleesschotel eens! Heerlijk gekruid varkensvlees met aubergine, courgette, paprika en aardappelen. Geserveerd met een frisse citroen-tomatensaus. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd met vrienden en familie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water
  • 500 g Lamsfilet

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Griekse vleesschotel op tafel.

  1. Spoel het vlees koud af en dep het goed droog. Verwijder het meeste vet, maar niet alles. Snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm groot en leg ze in een diep bord. Bestrooi met de kruiden en meng alles goed met de hand. Voeg de knoflooktenen, laurierblad en kaneel toe, sluit de pan af en laat het vlees ca. 10 minuten smoren.
  2. Was de aubergines, courgettes en paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd alles in reepjes van 2 cm groot. Pel de tomaten en snijd ze in vieren. Schil en was de aardappelen en snijd ze eveneens in blokjes van 2 cm groot. Pel en snijd ook de uien in ringen.
  3. Meng in een schaaltje het citroensap, tomatenpuree, water, bouillon en fijngehakte peterselie. Roer alles goed door elkaar en giet dit mengsel over de groenten. Leg de uien en aardappelen ook tussen de groenten.
  4. Sluit de ovenschotel luchtdicht af met aluminiumfolie en plaats deze in een voorverwarmde oven. Laat in ongeveer 60 minuten gaar stoven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel