Lamslende in toscaanse stijl

Lamslende in toscaanse stijl

Smulweb imageSmulweb

Grill de lamslende op een hoog vuur. Maal vooraf peper op het vlees. Maak een Toscaanse groentemengeling van ui, wortelen, bleekselderij, ansjovis, bouillon, tomaten, tomatenpuree en rasp hierover de overgebleven peterselie. Verwarm goed en serveer met bonen.

60 min bereiden

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Lamsfilet

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamslende in toscaanse stijl op tafel.

  1. Schep het lamsvlees door de rozemarijn en de helft van de knoflook en maal er peper naar smaak over. Leg het lamsvlees op een bord of stenen schaal, dek hem af met huishoudfolie en zet het 1 uur weg op kamertemperatuur.
  2. Doe de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak regelmatig omscheppend de ui, wortelen, bleekselderij en tijm op een hoog vuur ca. 10 min.
  3. Voeg de resterende knoflook en de ansjovis toe. Giet de rode wijn erbij en voeg de bouillon, tomaten en tomatenpuree toe. Breng het op smaak met peper. Breng alles aan de kook en laat het 15 tot 20 min. doorkoken.
  4. Grill de lendenstukken aan beide zijden 5 min. tot ze nog iets rosé zijn. Dit kan in een grillpan, de ovengrill of op de barbecue.
  5. Voeg de bonen en het meeste van de peterselie aan het tomatenmengsel toe en roer alles goed door elkaar. Zet de pan met het tomaten-bonenmengsel even op het vuur om goed warm te laten worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen Soep