Schouderkarbonade gemarineerd in madeira

Schouderkarbonade gemarineerd in madeira

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke schouderkarbonade gemarineerd in madeira met knoflook, ui, laurierblad, paprikapoeder en gemberpoeder. Langzaam gestoofd in de marinade, verfijnd met maïzena gebonden marinade en afgemaakt in de pan met extra madeira.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.25 el Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Schouderkarbonade gemarineerd in madeira op tafel.

  1. Wrijf de karbonade in met zout en peper.
  2. Maak een marinade van azijn, madeira, knoflook, ui, laurierblad, paprikapoeder en gemberpoeder.
  3. Meng de karbonades door de marinade en laat ten minste 6 uur marineren, waarbij je af en toe omroert.
  4. Dep de karbonades goed droog met keukenpapier en bak ze in margarine goudbruin.
  5. Voeg de marinade eraan toe, vul indien nodig aan met water en nog wat madeira.
  6. Laat de karbonades voor 1 uur stoven.
  7. Zeef het marinade mengsel en bind het met maïzena.
  8. Laat de saus en karbonades even samen doorwarmen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Kruiden