Griekse ovenschotel

Griekse ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Een Griekse ovenschotel met gehakt, groenten en zelfgemaakte aardappelpuree. Bestrooid met kruiden en overgoten met een mengsel van eieren, melk en kaas. Laat het geheel goudbruin worden in de oven en geniet van een heerlijke maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Griekse ovenschotel op tafel.

  1. Bak het gehakt met ui en knoflook in wat margarine en breng op smaak.
  2. Bereid de aardappelpuree.
  3. Was de groenten, snijd ze in plakjes en kook ze 5 minuten.
  4. Vet een lage ovenschaal in en schep het gehakt erin. Leg de groenten dakpansgewijs in rijen erop en bestrooi met kruiden.
  5. Klopt de eieren met melk en kaas los en schenk het over de groenten.
  6. Spuit de aardappelpuree in strepen erover en strijk er wat gesmolten margarine overheen.
  7. Schuif de schotel 45 minuten in een voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel